Over Travis


Stel je voor dat je op een luchthaven aankomt en probeert om een taxichauffeur uit te leggen waar je naartoe moet in een taal die je niet spreekt, of zelfs probeert om na een ongeluk met een dokter te communiceren in een taal die je niet eens kent. Stel je voor hoe het is om een vluchteling te zijn, en je een bestaan probeert op te bouwen terwijl je de taal  van je nieuwe thuisland niet spreekt.

We willen iedereen het recht geven om begrepen te worden!

Travis is ervan overtuigd dat niemand verkeerd begrepen zou moeten worden en elke kans voor communicatie moet worden gebruikt. In een wereld van globalisering streeft Travis ernaar om taalbarrières te overbruggen, verbindingen tot stand te brengen en wederzijds begrip te creëren. We dragen bij aan positieve maatschappelijke veranderingen door middel van innovatieve technologie en sociale, betekenisvolle samenwerkingen. Deze nieuwe nieuwe manier van vertalen combineert intelligente software en speciaal ontworpen hardware om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht de taal, met elkaar kan communiceren.


Team Travis


In 2016 besloten Nick, Lennart en Brend om samen te werken aan iets met betekenis. Met meer dan 20 nationaliteiten in hun directe omgeving, het Rotterdamse innovatie-ecosysteem, hebben ze tal van taalbarrières meegemaakt in hun streven om met behulp van innovatie een impact te hebben. Dit was het beginpunt van hun nieuwe avontuur. Het overwinnen van taalbarrières!

Travis is tegenwoordig een team in drie continenten en groeit met het hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland en productiefaciliteiten in Shenzen, China. Het team zelf bestaat ook uit mensen van over de hele wereld, met teamleden uit bijna elk continent.

Brend Kouwenhoven

Founder & CEO

Combining innovation, entrepreneurship and finance to improve the world, Brend has over 20 years experience with corporates, ventures and governments. He most enjoys building up teams and organisations from scratch and combining strategic visions with impactful results.

Nick N.M. Yap

Founder & VP Products

Nick is a self confessed product geek with over 20 years experience with product development in many countries. He’s serious about startups and believes travel is all about human connection.

Lennart van der Ziel

Founder & Board

From Law school to the startup scene, Lennart has led multiple international teams and created communities of entrepreneurs, innovators and investors. He has a passion for realising breakthroughs in organisations and loves taking road trips.

In 2017, we set a goal for 50,000 users… and we reached it! We’ve also accomplished…

Image
$1.7M Indiegogo pre-order Campaign
Image
Shipped to over 100 countries
Image
4 Software Updates

Developed with valuable feedback from our first users

Image
300 devices donated

by our community for aid organisations OLE and MotG

Image
Travis Foundation

launched to digitise lesser resourced languages

Image
$300K donated to Travis Foundation


Travis foundation


 

We believe in bridging language barriers and making communication a possibility for everyone. Travis donates $2.50 from every device to Travis Foundation to digitise minority and lesser privileged languages for translation, education and preservation.