Our Social Impact

Wij geloven in het overbruggen van taalbarrières zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te communiceren. Travis Foundation is opgericht om miscommunicatie aan te pakken in situaties waar dit het hardst nodig is op twee verschillende manieren.

Travis Foundation

Stichting Travis werkt aan de digitalisering van minderheids en bedreigde talen. Wij vinden het belangrijk om alle talen in leven te houden. Daarbij is het behoud van diverse talen is ook een essentieel aspect van het behoud van cultuur.


Meaningful Collabroations

Stichting Travis werkt ook samen met organisaties die werken aan positieve sociale veranderingen. Ons partnerschap met OLE en Movement on the Ground zijn voorbeelden van hoe vertaaltechnologie potentie heeft om allerlei soorten mensen te helpen, in het bijzonder mensen die worstelen met connecties maken als gevolg van taalbarrières.

OLE

In onze eerste impact gerichte samenwerking gebruikten we onze succesvolle Indiegogo-campagne om zowel het bewustzijn als de financiering van apparaten voor Open Learning Exchange, OLE, te verhogen. Onderwijs moet zinvol en leuk zijn en OLE is ervan overtuigd dat iedereen toegang moet krijgen tot onderwijs. De campagne schonk van elke Travis aankoop en gaf de optie om een apparaat voor OLE te kopen, wat resulteerde in meer dan 250 apparaten voor mensen in 5 verschillende locaties die gebruikt kunnen worden voor beter onderwijs.

MotG

Stel je voor dat je in een nieuw land aankomt en niet in staat bent om een probleem over te brengen. Movement on the Ground, een organisatie die werkt aan de frontlinie van de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis, is een belangrijke samenwerking geweest om taalbarrières te overwinnen in omgevingen waar het het meest nodig is. Travis-apparaten die gedoneerd worden, zullen de communicatie tussen vrijwilligers en vluchtelingen op Lesbos, Griekenland, die dagelijks te maken hebben met miscommunicatie, ondersteunen. Travis en MotG werken samen om misverstanden en onbegrip uit de weg te ruimen. Via onze Tailwind campagne hebben we tot nu toe al 20 apparaten kunnen doneren. Deze apparaten zijn gedoneerd door een combinatie van supporters die zelf een Travis doneerden samen met het feit dat van elke gekochte Travis er 10 dollar naar Motg gaat.

Travis Foundation

Foundation exists to fight language inequality. We want 20 new languages digitised by 2020. This language digitisation helps to preserve culture and empower people in the modern world.

Everyone has the right to be understood!

Learn More About Travis Foundation
Our Translator

Our Translation device is a useful tool in education and language learning.

Travis the Translator will also be used to provide the languages digitised by Travis Foundation, because languages should be available to everyone!

Learn More About Our Translator